aBázis KAPCSOLAT BLOG CSAPAT ÓRAREND ÁRAK GALÉRIA
EDZÉSEINK
AKCIÓK/HÍREK GYIK

Blog

Üdvözlünk aBázis blogján!

index

Így kezdj el edzőteremben edzeni!

aBázis blog 8 Dec 03, 2019


Ha már megszületett az elhatározás, hogy elkezdesz edzeni, az már félsiker. Akkor már van motivációd, szeretnél változtatni az eddigieken. Már csak azt kell kitalálni, hogy kezdj hozzá!

A választás lehetősége

Amikor kimondod, hogy elég volt, változni akarok, akkor a legfontosabb, hogy kitaláld melyik mozgásformát is szeretnéd választani. Egy edzőteremben rengeteg edzéstípust, módszert tudsz kipróbálni, csak rajtad múlik melyiket választod, melyik áll a legközelebb hozzád. Ilyenkor érdemes egy kis önismerettel indítani. Egyedül szeretsz edzeni, vagy egy haveroddal, kollégáddal, a csoportos óra ami érdekel, vagy írnál magadnak saját edzéstervet, és saját magad edzője leszel? Mindegyiknek megvan az előnye, nézzük minek mi!

Open Gym

A legklasszikusabb edzőteremi lehetőség. Nyitva van a terem, lemész, megcsinálod az adott napi edzésedet, és folytatod a napot. Előnye, hogy gyakorlatilag kora reggeltől késő estig bármikor tudsz menni, nem vagy konkrét időponthoz kötve. Ha egyik nap reggel mennél, másik nap este, vagy éppen ebédszünetben, akkor sem kell senkihez alkalmazkodnod. Ez valakinél lehet hátrány is, ha mondjuk hajlamos vagy elcsúszni a napi teendőkkel, könnyen elmaradhat az edzés. Ha már valakivel közösen mész edzeni, kisebb az esély, hogy kimarad egy-egy edzés nap, mert együtt már nagyobb a motiváció, hogy elinduljatok a terembe. Az Open Gym nagy fegyelmet kíván, hiszen itt te vagy saját magad edzője, nincs más aki motiváljon, átlendítsen a holtponton. Kezdőknél pedig sokszor sérülésveszélyekkel is járhat, ha egyáltalán nincs edzőtermi tapasztalat, hiszen senki nem felügyeli a gyakorlatok szabályosságát, sem pedig azt, hogy mekkora az a terhelés ami még a fejlődésben segít, és mi az ami már túl sok.

Open

Csoportos óra

Ha szeretsz közösségben edzeni, vagy egyszerre többen szeretnétek elkezdeni mozogni, és mindezt edzői felügyelet mellett, akkor a legjobb választás a csoportos óra. Itt az időpontok, alkalmak adottak, neked csak ki kell választanod, hogy reggel, délután, este, vagy hétvégén szeretnél menni. Ha teljesen kezdő vagy, akkor itt megtanulhatod a gyakorlatok szabályos kivitelezését. A csapatszellem segít a holtpontokon való átlendülésen, valamint az edződ is hajtani fog, hogy kihozhasd magadból a maximumot. Több különböző edzéstervet, sportot ki tudsz próbálni, például köredzés, cross-training, erőemelés, erősember, így sosem lesz unalmas a teremben töltött idő.

Group

Személyi edzés

Ez a legkontrolláltabb, legexkluzívabb lehetőség amit választhatsz. Itt csak te vagy a fontos. Személyre szabott edzésterv, étrend, tanácsadás, és rugalmas a napirendedhez igazodó edzés. Az időpontot itt is te választod meg, mint az Open Gym esetében, csak itt szakember által megszabott keretek között tudsz fejlődni. Kezdőknek a legjobb választás, hiszen minden gyakorlatot a kellő odafigyeléssel tudsz elsajátítani. Ha kérdéseid adódnak a helyes kivitelezéssel, vagy a táplálkozással kapcsolatban a személyi edzőtől azonnal meg tudod kérdezni, és a szakértelmében biztos lehetsz. A fejlődésed folyamatos nyomon követése, az egyedileg rád szabott edzésterv a garancia hogy dinamikusan, és sérülésmentesen tudj fejlődni.
Bármelyiket is választod a fentiek közül, az a fontos, hogy jól érezd magad. Ha bizonytalan vagy keress fel minket, és segítünk kiválasztani a számodra legideálisabb edzésformát!