aBázis KAPCSOLAT BLOG CSAPAT ÓRAREND ÁRAK GALÉRIA
EDZÉSEINK
AKCIÓK/HÍREK GYIK

Blog

Üdvözlünk aBázis blogján!

index

A hátsó lánc edzése az arányosságért II. rész

aBázis blog 20 Ápr 18, 2020

Az első részben végigvettük a felsőtest hátsó izmait, és láthattuk milyen fontos ezek célzott fejlesztése. Az alsó test talán nagyobb hangsúlyt szokott kapni a hölgyeknél, hiszen a fenék, és a lábak formálása legalább annyira fontos számukra, mint a férfiaknál a karok, és a mellkas. :) Azonban ez a terület a férfiak számára sem szerencsés, ha lemarad a fejlődésben, mert nem csak aránytalan kinézetet eredményez, hanem a felsőtest sem fejlődik megfelelően ennek hiányában. Nézzük mit is kell célzottan megdolgoztatnunk!


index

Így erősítsd az immunrendszered!

aBázis blog 19 Márc 22, 2020

Az előző bejegyzésekben olyan egész testet fejlesztő gyakorlatokat vettünk sorra, mint a guggolás, fekvenyomás, felhúzás. Ezek valóban testünk szinte minden izomzatát igénybe veszik, de közel sem azonos terheléssel. Nyilván a fekvenyomás során nem fog a törzsünk, vagy a combunk fejlődni, hiába kell bekapcsolnunk a gyakorlatba őket. De a guggolás se fogja a vádlinkat, vagy vállunk hátsó fejét növelni, pedig a gyakorlat során szükségünk lesz rá. A hobby-testépítésben (értsd: rekreációs céllal konditerembe járók) a hangsúly nagyrészt testünk frontális részén van: négyfejű combizom, hasizom, mellizom, bicepsz. A széles hátizom, combhajlító és a farizom fejlesztésére kiváló mind a guggolás, és a felhúzás, de ahhoz, hogy ezekben is tudjunk fejlődni testünk hátsó részének több izomcsoportját is fontos fejleszteni.


index

A hátsó lánc edzése az arányosságért I. rész

aBázis blog 18 Márc 06, 2020

Az előző bejegyzésekben olyan egész testet fejlesztő gyakorlatokat vettünk sorra, mint a guggolás, fekvenyomás, felhúzás. Ezek valóban testünk szinte minden izomzatát igénybe veszik, de közel sem azonos terheléssel. Nyilván a fekvenyomás során nem fog a törzsünk, vagy a combunk fejlődni, hiába kell bekapcsolnunk a gyakorlatba őket. De a guggolás se fogja a vádlinkat, vagy vállunk hátsó fejét növelni, pedig a gyakorlat során szükségünk lesz rá. A hobby-testépítésben (értsd: rekreációs céllal konditerembe járók) a hangsúly nagyrészt testünk frontális részén van: négyfejű combizom, hasizom, mellizom, bicepsz. A széles hátizom, combhajlító és a farizom fejlesztésére kiváló mind a guggolás, és a felhúzás, de ahhoz, hogy ezekben is tudjunk fejlődni testünk hátsó részének több izomcsoportját is fontos fejleszteni.


index

Alapgyakorlatok 3. -Felhúzás (deadlift)

aBázis blog 17 Feb 20, 2020

Az előzőekben már részletesen írtunk a guggolás, és a fekvenyomás technikáiról, most a harmadik erőemelő fogásnem nehézségeiről, és szabályos végrehajtásáról olvashattok. A felhúzás (deadlift), egy teljes testet megmozgató gyakorlat. Hatékonyan fejleszti lábat, a hát és derék izmokat, valamint a fogáserősséget. Elsőre nagyon egyszerűnek tűnik, hiszen nem kell semmi mást tenni, mint a földről felemelni a súlyt. Sajnos sokan ennek köszönhetően nem megfelelő testtartással, és rossz mozdulatsorral kezdenek neki a gyakorlatnak, és így megsérülnek. Ez könnyen elveheti bárki kedvét attól, hogy rendszeresen végezze ezt a gyakorlatot. Pedig ha megtanulod a helyes technikát, és odafigyelsz, akkor az egyik legjobb komplex erősítést tudod megvalósítani.


index

Alapgyakorlatok 2.-Fekvenyomás

aBázis blog 16 Feb 12, 2020

A fekvenyomás (bench press) az egyik legnépszerűbb, és leggyakrabban végzett edzőtermi gyakorlat. Azonban pont ennek a népszerűségnek köszönhető, hogy ahány terem, annyiféleképpen rontják el ezt a remek gyakorlatot. Ennek pedig egyenes következménye a váll, csukló, mellizom sérülések sokasága. Nézzük, milyen is a szabályos fekvenyomás!


index

Alapgyakorlatok-Guggolás Low bar vagy high bar?

aBázis blog 15 Feb 04, 2020

Technika szempontjából alapvetően két típus létezik: a klasszikus, súlyemelő stílusban végzett tarkón guggolás (high bar squat, olympic squat) és az erőemelésben alkalmazott; jobb magyar név híján , erőemelő guggolás (low bar squat). A kettő számos elemében eltér egymástól.


index

Hogyan növeld az erődet?

aBázis blog 14 Jan 27, 2020

Ha napi szinten sportolsz, koptatod a vasat, valószínűleg komolyan gondolod, amit csinálsz. Azonban pusztán „csak” a kitartás, és az elszántság kevés a sikerhez. Ahhoz, hogy megfelelően tudj fejlődni több dolog szükséges, nem elég egy edzésterv adott sorozatokkal és ismétlésekkel.


index

5 érv a csoportos óra mellett

aBázis blog 13 Jan 17, 2020

Felügyelet alatt, biztonságosan edzel: Ha nulláról kezdesz el egy mozgásformát, vagy bizonytalan vagy, hogy helyesen végzel-e, egy gyakorlatsort, akkor a szakszerű felügyelet elengedhetetlen ahhoz, hogy biztonságosan, sérülések nélkül edz. Edzői felügyelet mellett nem csak biztonságban érezheted magad, hanem rövid időn belül, ha tényleg mindent betartasz, hatalmas változáson mehetsz keresztül kívül-belül!


index

Ezért válaszd aBázist

aBázis blog 12 Jan 09, 2020

Ha megvan az elhatározás, hogy elkezdj edzeni, akkor már fél sikert értél el. A neheze viszont ez után jön. A céljaidhoz kulcsfontosságú, hogy olyan helyett válassz, ahol hatékonyan tudsz edzeni, olyat ami a Te személyes igényeidnek maximálisan megfelel. Ehhez rengeteg információt találsz az adott termekről: hogy néznek ki, milyen a felszereltségük, az árak, az edzések, az edzők stb. De ami emellett fontos, és számításba érdemes venni, az azok véleménye akik már több éve oda járnak. Zsuzsi és Szilvi már több éve járnak aBázisra. Arról kérdeztük őket, hogy miért fontos nekik az edzés, miért kezdtek el edzeni, és miért pont aBázist választották?


index

5 tipp, amivel megvalósíthatod az újévi fogadalmadat

aBázis blog 11 Jan 01, 2020

Az életmódváltást sokan január 1-el kezdik el. Az újévi fogadalmak között gyakran szerepel, a sportos életmód, a fogyás, az egészséges táplálkozás.A valóság az, hogy már februárban nem tartják be az újévi fogadalmak 80%-át sem, és csupán az emberek 8%-a képes egész évben kitartani mellettük. Most adunk néhány tippet, hogy te véghez vihesd az újévi fogadalmadat!


index

II. Erőemelő háziverseny aBázison

aBázis blog 10 Dec 19, 2019

Idén második alkalommal rendeztük meg aBázis háziversenyt, mely kifejezetten erőemelő számokból állt. A verseny célja az erőemelés népszerűsítése, valamint az amatőrök számára egy lehetőséget teremt, hogy megszokott, barátságos környezetben a fejlődésüket felmérhessék.


index

Táplálékkiegészítők-Vitaminok

aBázis blog 9 Dec 10, 2019

A vitaminok egy sportoló életében az étrend-kiegészítés alapját képezik. A vitaminok segítenek a fejlődésben, az izomtömeg növekedés elengedhetetlen feltételét képzik, de szerepet játszanak a csontsűrűségben, és gyakorlatilag a test általános működésének feltételeit jelentik. De milyen vitamint érdemes, kell szedni az edzéshez?


index

Így kezdj el edzőteremben edzeni!

aBázis blog 8 Dec 03, 2019

Ha már megszületett az elhatározás, hogy elkezdesz edzeni, az már félsiker. Akkor már van motivációd, szeretnél változtatni az eddigieken. Már csak azt kell kitalálni, hogy kezdj hozzá!


index

Erősember és erőemelő-Tévhit és valóság

aBázis blog 7 Nov 26, 2019

Minden sporttal kapcsolatban vannak tévhitek, sztereotípiák, mint például, hogy minden erősportot űző minimum 100 kg, és el van zsírosodva. Nem kell odafigyelniük az étkezésre, bármit ehetnek csak sok legyen, különben is csak jó genetika, és sok hús kell a sikerhez. Nézzük mi is a valóság!


index

Ilyen volt a VI. PowerBuilder Kupa

aBázis blog 6 Nov 19, 2019

A versenyen természetesen aBázis versenyzői is képviseltették magukat, ráadásul dobogós helyet is sikerült szerezniük. A versenyen szerzett élményekről kérdeztük Forgács Lászlót, és Herendi Andort.


protein

Táplálékkiegészítők- A Fehérje

aBázis blog 5 Nov 12, 2019

Ha edzünk már egy ideje, egy idő elteltével elkezdünk érdeklődni a táplálékkiegészítők iránt. Új rovatunkban sorra vesszük a legfontosabb táplálékkiegészítőket, kezdjük a fehérjével.


irodai

3 hatékony tipp, amivel kivédheted az irodai munka káros hatásait

aBázis blog 4 Nov 05, 2019

Derék-, hátfájás, nyak zsibbadás, mozgásszervi problémák. Az irodai munka, a helytelen testtartás gyakran okoz ilyen panaszokat. A háziorvosi rendelők tele vannak az ülő életmód áldozataival. Manapság az emberek többsége városban él, autóval jár, és sokan ülőmunkát végeznek, amely a mozgásszervek egészsége szempontjából nagyon káros. Tudnunk kell: csak saját magunkon múlik, hogy egészségünk érdekében teszünk-e valamit! Mi tudjuk a megoldást!


Deadlift

Magyar siker a világbajnokságon

aBázis blog 3 Okt 29, 2019

Barna Tamás 2019. október 23-án a -90kg kategóriában 5. helyezést szerzett a GPC világbajnokságon erőemelés kategóriában. Tamás 720 kg-al érte el ezt az eredményt. A felkészülésről, és versenyélményeiről kérdeztük.


Blog kep

Unod a konditermet? Akkor ezt neked találtuk ki!

aBázis blog 2 Okt 24, 2019

Lejársz már egy ideje az utcádban lévő terembe, de már kicsit unalmas? Nem találsz elég kihívást az edzéseidben? Nem úgy fejlődsz, ahogy szeretnél? Kipróbálnál egy komplex, és izgalmas edzést? Nálunk megtalálod amit keresel!


Blog kep

Egyedi terem, egyedi edzések

aBázis blog 1 Okt 15, 2019

Van egy hely a XIII. kerület szívében, ami mindenkinek mást jelent. Van akinek az indulást, valakinek egy lehetőséget, vagy fejlődést, van akinek kihívást, vagy éppen újrakezdést. De egyszerre jelent mást és ugyanazt. Egy biztos pontot, ahol tudod mit kapsz, és ahova érdemes mindig visszatérni. Ez aBázis.❮ Home Next ❯