aBázis KAPCSOLAT BLOG CSAPAT ÓRAREND ÁRAK GALÉRIA
EDZÉSEINK
AKCIÓK/HÍREK GYIK

Blog

Üdvözlünk aBázis blogján!

index

Ilyen volt a VI. PowerBuilder Kupa

aBázis blog 6 Nov 19, 2019


2019. november 16-17. között rendezték meg az idei PowerBuilder Kupát, immár hatodik alkalommal. A verseny a Magyar Erőemelő Szövetség RAW szabályrendszere szerint került megrendezésre, a nevezés lehetősége bárki számára nyitott volt, kortól, nemtől és szinttől függetlenül. A versenyzők az alábbi kategóriákban nevezhettek: Férfi (junior, 23 év alatt), Férfi (-90kg), Férfi (+90kg), Női (junior, 23 év alatt), Női. A kategóriákon belül az IPF pontszám (testsúlyarányos formula) döntötte el a helyezéseket. Köszönjük a profi lebonyolítást a szervezőknek!

A versenyen természetesen aBázis versenyzői is képviseltették magukat, ráadásul dobogós helyet is sikerült szerezniük. A versenyen szerzett élményekről kérdeztük Forgács Lászlót, és Herendi Andort.

Hányadik versenyetek volt ez?

F.L. (Forgács László): Az első PWB kupa amin részt vettem 2016. decemberében volt, és ez volt életem első erőemelő versenye is egyben. Ekkor döntöttem el, hogy ez lesz az én sportom. A mostani már a negyedik kupám volt és a fő cél az előző években szerzett negyedik helyek után a dobogóra állhassak. A felkészülés egy apróbb sérüléstől eltekintve tökéletesen sikerült . Az edzésen végzett munka alapján türelmetlenül vártam, hogy megmutassam, hogy mennyit is fejlődtem a 2019-es OB óta.

Squat

H.A. (Herendi Andor): Az idei PWB kupa számomra már a harmadik alkalom volt, amin részt vettem. Évről évre készülünk az edzőmmel erre az évi egyszeri megmérettetésre, ahol a Magyar Erőemelő Szövetség bírái előtt tudod megmutatni, hogy mennyit fejlődtél.

Mennyire vagytok elégedettek az eredménnyel?

H.A.: Az idei verseny volt eddig a legkellemesebb. Remekül volt időzítve, a forma, és az edzés program is összeállt. Ennek köszönhetően mind a három fogásban sikerült újabb személyes rekordokat felállítani.

F.L.: A verseny reggelén nagyon motiváltam érkeztem meg a mérlegelésre, majd egy könnyed kajálás után türelmetlenül vártam a kezdést. Röviden a verseny szinte tökéletesen ment, 8/9 fogással zártam és csak az utolsó húzással rontottam el, hogy első legyek. De sebaj, mivel 190 kg-os guggolással, 132.5 kg-os nyomással és 220 kg-os húzással meglett az 542,5 kg-os totál, és ezzel a -90 kg-os kategória második helye, valamint az összes férfi versenyző közül az abszolút 4. hely is.

Milyen volt a hangulat?

H.A.: A teremből sokan jelen voltak, mint szurkolók, ami nekem sokat jelentett. Emeléseknél sokszor beszéljük meg a többiekkel, hogy kívülről nagyon könnyű volt. Aztán, hogy te belül már mit érzel az egy másik dimenzió. Nagyon lassan telik el belül az a pár másodperc is; és nem mindegy, hogy mivel. Azon agyalsz belül, hogy itt vagy ott fáj, vagy hol legyél feszesebb. Vagy csak azt hallod a külvilágból, hogy mindenki teli torokból üvölti, hogy "Gyerünk, nyomjad!!!". Nekem ez segített az új egyéni csúcsaimban, hogy biztatnak és nem magammal voltam elfoglalva.

Squat

F.L.: Ahogy Andor mondta a teremből nagyon sokan eljöttek, hogy minket versenyzőket támogassanak, így elmondhatom, hogy a verseny alatt egész kis stáb dolgozott a kezem alá, tanácsokkal, ötletekkel, és legfőképpen bíztatással, szurkolással. A hangulat fergeteges volt, csak akkor voltam egyedül, ha fejben össze kellett szednem magam, egyébként mindig volt mellettem valaki. Az utolsó húzást megelőzően, ha jól számoltam legalább négyen próbálták megfejteni, hogy mennyit is kell kérni az utolsó gyakorlatra, hogy a győzelem biztos legyen, sajnos egy kicsi erő még hiányzott hozzá.

Most mi következik?

F.L.: Most egy hétig csak könnyű átmozgató, regeneráló edzések jönnek, de természetesen nem állunk meg, irány a 2020-as Országos Bajnokság és a minimum 560 kg-os totál, hogy végre arany színű legyen az érem a nyakamba.