aBázis KAPCSOLAT BLOG CSAPAT ÓRAREND ÁRAK GALÉRIA
EDZÉSEINK
AKCIÓK/HÍREK GYIK

Blog

Üdvözlünk aBázis blogján!

Blog kep

Unod a konditermet? Akkor ezt neked találtuk ki!

aBázis blog 2 Okt 24, 2019


Lejársz már egy ideje az utcádban lévő terembe, de már kicsit unalmas? Nem találsz elég kihívást az edzéseidben? Nem úgy fejlődsz, ahogy szeretnél? Kipróbálnál egy komplex, és izgalmas edzést? Nálunk megtalálod amit keresel!

Guggolás

aBázis, nem egy szokványos edzőterem. Persze itt is rendelkezésre áll a klasszikus gyúráshoz minden, de olyan mozgásformákkal is találkozhatsz mint az erőemelés, vagy az erősember edzésforma. De mik is ezek az edzések? Mind a két edzés igen komplex, ami a teljes testet mozgatja és formálja, nem a megszokott módon. Erő sportokról lévén szó, a nagy izomcsoportok vannak fókuszban, úgy mint láb, hát, mell, de a karok, a váll és a has is kicsit más típusú terhelést kap, mintha csak lenyomnád a napi egy órás gyúrásodat.

Erő és forma

Ahhoz, hogy ezekben a sportokban egyre jobb legyél, egyre nagyobb súlyokkal tudj dolgozni, nem csak erőre, de dinamikára, robbanékonyságra, állóképességre is szükség van. Ez pedig akkor működik a legjobban, ha minél több minőségi izomzat áll rendelkezésre. Az edzések során alkalmazott gyakorlatokkal ez a minőségi izomzat épül ki és fejlődik. Ezek az edzések amellett, hogy talán a legjobb erősítők, mint egy "mellékhatásként" formálnak is. A gyakorlatok szabályos kivitelezéséhez megfelelő tartó izomzatra van szükség. Ezek azok az izmok, amik a mindennapi életvitel során sajnos a legkevésbé mozognak, és az ülőmunka, valamint az egész napos ácsorgás fokozatosan leépíti ezeket a területeket. Pedig a bevásárlás, barkácsolás, kerti munka, hátizsák cipelése, vagy a gyerkőcök autóból be-és kivételénél pont a tartó izmainkra van szükség ahhoz, hogy ne sérüljünk meg, vagy ne alakuljon ki tartós elváltozás.


Sajnos ezeket a területeket hajlamosak vagyunk egy konditermi edzés során elhanyagolni, mivel nem látványos izomcsoportokról van szó. Az erőemelés, és az erősember edzés viszont pont ezekre az izmokra alapoz, és ezek megerősítése mellett formálja, feszesíti a többi izomcsoportot.

Miben más?

Amivel nálunk találkozhatsz az két különleges sport az erőemelés és az erősember edzés, és egy speciális személyi edzés. Nézzük miről is van szó.


Az erőemelésben 3 fogásnem található: guggolás, fekvenyomás, felhúzás. Ez a három gyakorlat szinte minden izomcsoportot igénybe vesz. A guggolás nem csak a lábadat erősíti, mint a lábtoló vagy combfeszítő, hajlító gépek, hanem erősíti a mélyizmokat (core izmok), hiszen a súllyal való guggolás során feszes az egész törzsed, hátad. A felhúzás során sem arról van szó, hogy csak a hátad dolgozik, mikor elemelsz 150-200 kg-ot (persze nem kezdőként :) ). Itt is az egész tested igénybe veszi a gyakorlat, a lábad, hátad, karod, minden dolgozik egyszerre. A fekvenyomás sem pusztán csak a mellizmokat dolgoztatja, a vállad, a karod, és lehet, hogy meglepő, de még a lábad is bekapcsolódik, ha jól csinálod.


Az erősember versenyszámok ennél bővebbek. Van húzószám, emelőszám, nyomószám, cipelőszám, tartószám, pakolószám, dobószám, egyéb feladatok (vegyes szám). Ha jól megnézzük olyan feladatok amit a mindennapi életben is tudunk hasznosítani, hiszen sokszor kell cipelnünk, gondoljunk csak a bevásárlásra, vagy hosszabb rövidebb ideig megtartanunk valamit, mondjuk ha otthon fel akarunk szerelni egy nehezebb polcot vagy szekrény elemet, esetleg elhúzni, eltolni egy-egy bútort egy költözés során stb. Csupa olyan gyakorlat, amit ha helyesen, jó technikával végzünk, akkor nem fogunk beleszakadni. Ezzel az edzésformával kiválóan tudjuk erősíteni a tartó izmainkat. Itt biztosan megerősödik a derék, a comb és a csípő, valamint a fogásunk is acélos lesz.

Farmerswalk

Személyi edzéseinken a fenti gyakorlatok mozdulatsorait, vagy az arra rávezető gyakorlatokat építjük be az edzésekbe, kombinálva a klasszikus testépítő gyakorlatokkal. Hogy bizonyos technikák és gyakorlatok milyen arányban és mennyiségben szerepelnek az egyéni edzéstervben az változó, hiszen minden személyi edzésünk egyedi. Az edzéstervet meghatározza a kor, a fizikai állapot, teljesítőképesség, és természetesen az egyéni igények. Ezek mentén alakítjuk ki azt a speciális edzéstervet, mellyel formás izomzat, és jobb közérzet érhető el.

Nálunk profi edzők és a sportágak versenyzői tanítják meg a helyes gyakorlatokat, és figyelik a fejlődésed.

Ha valódi erőt és izmokat és nem lufikat szeretnél, kezdd nálunk fejlődést!