aBázis KAPCSOLAT BLOG CSAPAT ÓRAREND ÁRAK GALÉRIA
EDZÉSEINK
AKCIÓK/HÍREK GYIK

Blog

Üdvözlünk aBázis blogján!

index

5 érv a csoportos óra mellett

aBázis blog 13 Jan 17, 2020

Felügyelet alatt, biztonságosan edzel

Ha nulláról kezdesz el egy mozgásformát, vagy bizonytalan vagy, hogy helyesen végzel-e, egy gyakorlatsort, akkor a szakszerű felügyelet elengedhetetlen ahhoz, hogy biztonságosan, sérülések nélkül edz. Edzői felügyelet mellett nem csak biztonságban érezheted magad, hanem rövid időn belül, ha tényleg mindent betartasz, hatalmas változáson mehetsz keresztül kívül-belül! Egy csoportos órán az edző igyekszik mindenkire odafigyelni, segít, kijavít, ha kell. Emellett nem kell kényelmetlenül érezned magad, ha eleinte nem mennek profin a gyakorlatok, hiszen azért dolgoztok együtt, hogy észrevegye, és megmutassa, mit és hogyan csinálj helyesen. Profi edzők mellett jó kezekben vagy – ha nagy súlyfelesleged van, vagy volt valamilyen sérülésed, esetleg teljesen a nulláról kezded, akkor tökéletes helyen vagy egy csoportos órán! Ha az egyszerűbb mozgásoknál maradnál első körben, egy klasszikus, teljes testet megmozgató early bird órával nem lőhetsz mellé!

Csoport

Kész tervet kapsz

Nem utolsó szempont, hogy nem neked kell kitalálnod az edzésed: kész tervet kapsz, amit az edződ gondosan felépít, törekszik arra, hogy alkalomról alkalomra valami új ingert kapjanak az izmok. Olyan új gyakorlatokkal találkozhatsz, amiket később be tudsz építeni az edzéseidbe, ha esetleg kedvet kapnál egy kis Open Gym-hez, és egyedül is lenéznél a terembe. Az edződ hétről hétre, olyan gyakorlatsort fog összeállítani, amiben figyelembe veszi az aktuális edzettségi szinteteket, és fokozatosan emeli a terhelést. Ő tudja a legjobban, hogy miből, és mennyit vagy képes megcsinálni, neked már csak túl kell élned. 😄

Rendszert visz az életedbe

Ha csoportos órára mész, akkor időre kell a terembe érned. Ha megkedveled a csoportos órákat, fegyelmezettnek kell lenned, és egy rendszert kell kialakítanod. Itt nincs sunnyogás, hogy nincs kedved lemenni a terembe, ha reggel 7 órakor van az edzés, amibe beleszerettél, biztosan úgy fogod alakítani a napirended, hogy időben odaérj! Nagyobb a kötöttség, kisebb a lógás esélye, így hatékonyabban tudsz fejlődni is. A rendszeresség, pedig jót tesz a közérzetednek, és az izmaidnak is.

Csoport

Változatosság

Ha csak otthon mozogsz a már jól megszokott edzéstervedre, az természetesen a semminél jobb megoldás. De azért gondolj csak bele abba, hogyha te már álmodból felkeltve is tudod, (lehet már unod is…) az edzésterved, akkor az izomzatod számára is csak egy megszokott rutin az edzés, semmi több. Arra jó, hogy kicsit átmozgasd magad és szinten tartsd az izomzatod aktuális állapotát, de egy idő után már fejlődni nem fogsz tőle! Ahhoz, hogy tovább lépj a következő szintre, hogy jobb formád legyen, kellenek a változatos edzések! Minden alkalommal az új kihívás, a változatos gyakorlatok, ösztönzőleg hatnak majd rád, és az izmaid is hálásak lesznek, hogy nem ugyanazokkal a rutinos mozdulatokkal fárasztod őket! A változatos edzésterv elengedhetetlen ahhoz, hogy eredményesen formáld a tested! Eleinte furcsának találhatsz majd bizonyos gyakorlatokat, de ahogy egyre nagyobb rutint szerzel, úgy lesz egy folyamatos sikerélményed, minden csoportos óra után. Egy csoportos óra bérlettel aBázison, több edzőnél is kipróbálhatod mire vagy képes.

Közös érdeklődés – újabb barátok

Egy csoportos órán rengeteg különböző érdeklődésű ember megfordul. Egy közös pont biztosan van, ami nem más, mint a közös edzés, ami alapot teremt arra, hogy újabb izgalmas emberekkel ismerkedj meg és akár nagyszerű barátokká váljatok az együtt eltöltött edzések során. Itt nem számít ki hány éves, mi a munkája, mennyi pénze van, hogy néz ki. Együtt küzdötök minden edzésen, és ez igazi csapattá kovácsol majd.Sosem tudhatod, hogy mikor és hol találkozol értékes, jófej emberekkel!