aBázis KAPCSOLAT BLOG CSAPAT ÓRAREND ÁRAK GALÉRIA
EDZÉSEINK
AKCIÓK/HÍREK GYIK

Blog

Üdvözlünk aBázis blogján!

index

5 tipp, amivel megvalósíthatod az újévi fogadalmadat

aBázis blog 11 Jan 1, 2020


Az életmódváltást sokan január 1-el kezdik el. Az újévi fogadalmak között gyakran szerepel, a sportos életmód, a fogyás, az egészséges táplálkozás. A valóság az, hogy már februárban nem tartják be az újévi fogadalmak 80%-át sem, és csupán az emberek 8%-a képes egész évben kitartani mellettük. Most adunk néhány tippet, hogy te véghez vihesd az újévi fogadalmadat!

Vitamins

Konkrét célok

Ha csak nagy vonalakban fogalmazol, azt elég nehéz betartani. Nem elég azt mondani, hogy gyakrabban szeretnél edzeni járni, meg kell határozni, hogy ez számokban mit jelent pontosan. Mindennap, vagy minden héten kétszer? Ez segíthet abban is, hogy pontosan átlásd, mit is vársz el magadtól. Így nem esel abba a hibába, hogy a hónap végére csak minden héten egyszer jutsz le a terembe, és így szép lassan teljesen abbahagyod a dolgot. Fontos azt is meghatároznod, hogy pontosan miért is csinálod. Fogyni, erősödni, formálodni szeretnél? Esetleg mindet egyszerre? Akkor fogalmazd ezt meg konkrétabban. Képzeld el, és írd le magadnak, hogy szeretnél kinézni. Melyik testrészeddel vagy elégedetlen, pontosan mennyit szeretnél fogyni. Ha van kitűzött cél, amiért érdemes küzdeni, azt kevésbé adod fel.

Fektess be, hogy elérd!

Pszichológiai trükk, ha valamibe befektetsz, akkor nem hagyod úszni a pénzed. Mondjuk egy negyedéves Open Gym bérlet vásárlás nagyon jó ötlet lehet, amennyiben a rendszeres mozgás mellett kötelezted el magad. Vagy vegyél előre egy 12 alkalmas csoportos óra bérletet, így ha úgy érzed, nincs kedved aznap elmenni edzeni, eszedbe jut, hogy az egy már kifizetett, de elszalasztott alkalom lenne. Ez a veszteségérzet segít, hogy ne hagyd ki az edzésnapokat.

Találd meg a megfelelő módot!

Ha kitűzted a célodat, már csak meg kell találnod az eléréséhez szükséges utat. Például, ha megfogadod, hogy idén bizony ledobod azt az 5 kilót, akkor már csak azt kell kitalálnod, hogy mégis hogyan, és tartanod kell magadat az elképzelésedhez. Ahhoz, hogy végig csináld azt, amit kitűztél, a legjobb, ha olyan módszert találsz, amit élvezel. Nem feltétlenül kell elmenned futni, ha ki nem állhatod. Választhatod a mozgalmasabb ( Early bird Strongman Power Cross ) csoportos edzéstípust is, hiszen kiváló erő-állóképesség fejlesztő, és csapatban jókedvűen csinálhatod végig az edzést. Akár fogyni, akár erősödni, formálódni szeretnél, egy csoportos óra mindig jó választás. Ha egyedül nem szeretnél elkezdeni edzeni, ide tudsz jönni baráttal, barátnővel, kollégával, családtaggal.

Tervezz alaposan!

Nem elég csupán egyetlen elhatározás, alapos tervek kellenek! Mennyit kell edzened, hogyan fogsz táplálkozni, milyen részeredményeket kell elérned adott időpontra, ezeket mind megéri alaposan átgondolni, és dokumentálni! A rendszeres fénykép készítés, például nagyon motiváló tud lenni. Persze két hét alatt ne várj csodát, de 3-4 hónap után már látványos eredményt érhetsz el. Ha nem tudod, miből mennyit, és hogy egyél, vagy nem akarsz kétes edzéstervek alapján elkezdeni edzeni, akkor a személyi edzés a legjobb választás számodra. Itt az edződ személyre szabott terveket készít számodra, neked "csak" be kell tartanod.

plan

Adj magadnak mozgásteret!

Az igazi változás sohasem egyik napról a másikra történik meg. Ezt nagyon fontos tudatosítani magadban. Senki sem fog január első napjával egy teljesen új életformát élni, mint amit eddig megszokott. Ezért nagyon fontos, hogy hagyj magadnak lehetőséget hibázni. Ha becsúszik egy kis nasi, vagy kimarad egy edzés, még nem kell az egész fogadalmat egy az egyben feladni. Az is eredmény, ha többet mozogsz, mint eddig, vagy kevesebb édességet eszel, mint tavaly, persze ez nem azt jelenti, hogy szabadon lehet hibázni. Ha egyik nap nem sikerül olyan jól, akkor a következő nap hozd be a lemaradásodat! Ha néha hiba csúszik a rendszerbe, ne legyen lelkiismeret furdalásod, és ne keseredj el, hanem tanulj belőle, és igyekezz kijavítani. Nagyon fontos, hogy ne csapd be magadat! Ezt az egészet magadért csinálod, mert elhatároztad, hogy most változtatsz, szóval hajrá, aBázis csapata vár téged!